Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-28@21:36:43 GMT

چگونه برق کشی ساختمان را انجام دهیم

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۰۹۸۱۷

آموزش برق کشی ساختمان یکی از مهم ترین مباحث در بخش برق ساختمان است که پیش از ورود به بازار کار می بایست مورد توجه قرار گیرد. در عصر حاضر ساخت و سازهای نوین در تمامی شهرهای کشور انجام می گیرد و تامین تاسیساتی مثل آب، برق، تلفن و گاز در آنها لازم و ضروری می باشد. به همین دلیل یکی از رشته های کاری مهم جامعه برق کشی ساختمان است که با استفاده از آن می توان امورات برقی یک ساختمان کوچک یا بزرگ را انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گذشته در ساخت و سازهای قدیمی معمولا از روش های سنتی برای اجرا برق کشی ساختمان انجام می شد. انجام این روش ها وقت گیر، هزینه بر و نامطمئن بوده به همین دلیل امروزه شیوه های جدیدی برای برق کشی ساختمان ها تعریف شده و بر اساس استانداردهای روز دنیا این کار انجام می گیرد.

آموزش برق کشی ساختمان به دلیل ارائه روش های نوین در برق کاری ساختمان ها دارای اهمیت است. امروزه دیگر از روش های سنتی برای این کار انجام نمی شود. و یک برق کار حرفه ای و بروز برای اینکه بتواند در بازار کار این رشته فعالیت کند، باید بتواند برابر استانداردهای روز دنیا آن را انجام دهد. ما در این مقاله مراحل مختلفی برق کشی یک ساختمان را با استفاده از شیوه های جدید توضیح می دهیم.

طراحی نقشه اولین مرحله آموزش برق کشی ساختمان

آموزش برق کشی ساختمان مهارتی است که در اولین قدم آن، باید با اصول نقشه کشی برق ساختمان آشنا شد. تهیه نقشه باید بر اساس نقشه کلی ساختمان انجام گیرد. طراحی نقشه برق ساختمان می تواند باعث سرعت بخشیدن به انجام کار، و ظرافت بهتر آن شود. همچنین با کمک نقشه می توان میزان مصالح مورد نیاز برای اجرای برق کشی ساختمان را تعیین کرد، و با آمادگی بیشتری این کار را انجام داد.

در برخی از پروژه ها نیز به دلیل وسعت زیاد نمی توان کار را با یک فرد و یا یک گروه پیش برد، در این حالت می توان با داشتن نقشه برق کشی، انجام امورات برق کشی قسمت های ساختمان را به افراد و یا گروه های مختلف واگذار کرد، و بر اساس آنها کار برق کشی ساختمان را انجام داد.

توانایی کشیدن نقشه برق ساختمان مهارتی است که می توان آن را از طریق شرکت نمودن در دوره آموزش برق کشی ساختمان فرا گرفت.

اندازه، خط تراز و کنده کاری دومین مرحله آموزش برق کشی ساختمان

آموزش برق کشی ساختمان را با مرحله دوم آن ادامه می دهیم. در این مرحله باید جای کلیدها و پریزها، لوله های برق، لامپ ها و غیره بر روی دیوارها و سقف، و همچنین بر اساس استانداردهای تعیین شده در این حوزه انجام گیرد.

امروزه برای کار کردن دقیق این قطعات شرایط خاصی تعریف شده است. برای مثال باید لوله های برق در فاصله مشخصی از سقف قرار داشته باشند، و یا کلید و پریزها در فاصله ای نصب شوند که امکان دسترسی کودکان به آنها وجود نداشته باشد. برای اینکه بتوان کلید و پریزها را در خط های تراز قرار داد می توان، از شیلنگ تراز و یا از لیزر با پایه قابل تنظیم استفاده کرد.

قرار داشتن کلید و پریزها، لامپ ها و غیره در یک خط تراز می تواند جلوه خاصی به کار برق کشی دهد. پس از اینکه جای قطعات خط کشی و مشخص شد باید با استفاده از تجهیزات بروز مثل شیارزن، بتن کن و پیکور برقی، جای آنها را برای جای دادن قوی و لوله ها کنده کاری کرد. این کار باید به صورت اصولی انجام گیرد تا به ساختمان آسیب جدی وارد نشود.

قرار دادن قوطی و لوله های سومین مرحله آموزش برق کشی ساختمان

پس از اینکه کار کنده کاری تمام شد، باید لوله ها و قوطی ها را در شیارهای زده شده قرار داد. برای محکم کردن این قوطی ها و لوله ها می توان از گچ استفاده کرد. گچ به دلیل داشتن قابلیت سفت شدگی فوری، بهترین گزینه است و با مصالح ساختمان نیز همخوانی دارد.

در حین لوله و قوطی گذاری باید از پاک بودن آنها اطمینان داشت. وجود هر گونه جسم خارجی در لوله ها می تواند باعث اختلال در کار سیم کشی شود و در صورت بروز این عیب بایستی لوله مورد نظر برداشته و پس از رفع جسم خارجی دوباره اجرا شود، که این کار بر سرعت اجرای پروژه مورد نظر تاثیر منفی می گذارد. همچنین در زمان لوله گذاری باید در محل های اتصال آنها به یکدیگر و یا خم ها، استحکام کافی به وسیله نوار چسب لحاظ شود، تا بر اثر فشار فنر در مرحله سیم کشی آنها از هم جدا نشوند.

اجرای سیم کشی چهارمین مرحله آموزش برق کشی ساختمان

در این مرحله باید سیم های برق مورد نیاز به وسیله فنر برق کشی از لوله ها عبور داده شده و وارد قوطی های کلید و پریز و یا قسمت لامپ ها و غیره شوند. برای اجرای سیم کشی باید از چند رنگ متضاد استفاده کرده تا بتوان سیم ها را در قوی ها تشخیص داده و از بروز اتصالی ها جلوگیری کرد.

در هنگام اجرای سیم کشی بایستی تا حد امکان از سیم های یک تکه و کاملا سالم استفاده شود. در صورتی که سیم دو تکه شد، باید به وسیله نوار چسب برق اتصال ها به صورت ظریف پوشانده شوند تا کار دچار اتصالی نشود. همچنین اگر نوار چسب به صورت بزرگ بر روی اتصالات زده شود، باعث گیر کردن سیم ها در لوله ها می شود. در نهایت پس از عبور دادن کامل سیم ها باید مرحله سربندی را انجام می دهیم تا سیم ها در اثر فشار و غیره از لوله ها خارج نشوند و یا احتمال اشتباهات کاری کم شود.

نصب کلید، پریز و غیره آخرین مرحله آموزش برق کشی ساختمان

برق کشی ساختمان با نصب کلید و پریزها، لامپ ها و اتصال برق ساختمان به برق شهری پایان می یابد. برای اجرای این مرحله باید نهایت حوصله را به خرج داد تا کار دقت و زیبایی خاصی داشته باشد.

با توجه به تخصصی بودن مراحل برق کشی ساختمان برای درک بهتر مفاهیم توصیه می کنیم پیش از آن که وارد بازار کار برق ساختمان شوید مهارت های لازم این حرفه را از طریق شرکت در دوره های برق ساختمان در آموزشگاهی تخصصی کسب نمایید.

آموزشگاه فنی پارسی یکی از بهترین آموزشگاه های فعال در زمینه برق و الکترونیک است که به صورت تخصصی و زیر نظر سازمان فنی حرفه ای دوره های برق را برگزار می نماید. بنابراین در صورتی که علاقه مند به بازار کار برق ساختمان، صنعتی یا خودرو هستید توصیه می کنیم در دوره های برق این آموزشگاه ثبت نام نمایید.

آموزش برق صنعتی، دوره آموزش برق خودرو، دوره برق ساختمان از دوره های تخصصی برق در این آموزشگاه است که به صورت کاملا تخصصی و پروژه محور در کارگاه های مجهز برگزار می گردد.

این آموزشگاه علاوه بر دوره های برق دوره های متعدد دیگری را برگزار می نماید، آموزش نصب پکیج، آموزش تعمیر پکیج دیواری، آموزش تعمیرات موبایل و لپ تاپ، آموزش نصب و تعمیرات کولر گازی، آموزش تعمیرات لوازم خانگی برخی از دیگر دوره های پرطرفدار و پولساز در این آموزشگاه است.

برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین شرکت در دوره این آموزشگاه می توانید به وب سایت رسمی مجتمع فنی پارس به آدرس اینترنتی https://amoozeshgahfanni.com/ مراجعه نمایید. همچنین برای دریافت مشاوره رایگان می توانید با شماره ۰۲۱۶۶۱۲۲۹۰۸تماس حاصل نمایید.

منبع: الف

کلیدواژه: برق کشی ساختمان دوره های برق برق ساختمان بازار کار لامپ ها لوله ها سیم کشی کار برق بر اساس سیم ها روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۹۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حریق گالن‌های قیر در پشت بام یک ساختمان در حال ساخت  

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی آتش نشانی مشهد از اطفای حریق گالن‌های قیر در پشت بام یک ساختمان در حال ساخت در خیابان شیرازی ۲۴ خبر داد. 

مدیر روابط عمومی آتش نشانی مشهد افزود: این حادثه در پشت بام یک ساختمان ۷ طبقه در حال ساخت به وقوع پیوست که پس از اعلام مرکز فرماندهی، بلافاصله همکاران ایستگاه یک به محل اعزام شدند.   

وی متذکر شد: همکاران آتش نشان با سرعت عمل بالایی که داشتند شیلنگ‌های آبرسانی را از  مسیر صعب العبور، به محل حریق منتقل و با کنترل شعله‌های آتش از گسترش حریق به ساختمان‌های مجاور و دیگر نقاط پیشگیری کردند.

دیگر خبرها

  • جزئیات اجرای استاندارد «برچسب انرژی ساختمان» در ادارات
  • حریق گالن‌های قیر در پشت بام یک ساختمان در حال ساخت  
  • تخلیه بخشی از فرودگاه «ونوکوو» مسکو در پی تهدید به بمب‌گذاری
  • اگر نقشه ایران، نقشه یک ساختمان باشد! (تصویری)
  • پاکسازی غزه از آوار و بمب‌، ۱۴ سال طول می‌کشد
  • تعرفه شستشوی نما ساختمان ۱۴۰۳
  • آموزش نصب کولر صنعتی آبی
  • تلاشهای آموزش و پرورش در برنامه‌های فرهنگی قابل تقدیر است
  • کمبود ۲۵۰ میلیاردی برای احداث ساختمان استانداری لرستان
  • ضرب الاجل استاندار لرستان برای تکمیل ساختمان استانداری